Announcement

Collapse
No announcement yet.

2000 carb'd RS 1600 no start

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 2000 carb'd RS 1600 no start

    So I recently bought a 2000 RS 1600 with BUB stage 1 pipes my first non harley and first carb engine. I test rode it, and it was fine. Rode it a couple days and fine but then a little sluggish. I go downstairs one morning to start it up and nothing. Lights and everything come on battery is fine no crank or clicking noise, no sound at all. Ive replaced the spark plugs, tip sensor is bypassed, replaced the ignition switch and still nothing. Any ideas? Appreciate the help guys.

  • #2
    check the starter relay under the side cover. it is a very common issue for a no start.

    Comment


    • jdhard0341
      jdhard0341 commented
      Editing a comment
      I'll give that a try in the morning

    • jdhard0341
      jdhard0341 commented
      Editing a comment
      I tried that and it def worked witht the no power issue. Now I go to start and the engine is cranking but wont turn over

  • #3
    do you have a volt meter or test light?

    Comment


  • #4
    Sounds like weak battery

    Comment


    • jdhard0341
      jdhard0341 commented
      Editing a comment
      I had it tested and fully charged at the auto parts store so the battery is good

  • #5
    Pull your Starter and clean it out . Don't forget to add a tiny bit of grease to the shaft tips.

    Comment


    • #6
      I'm thinking maybe it's an issue with the fuel pump. Going to go test the relay with my multimeter

      Comment


      • #7
        does the fuel pump make a clicking sound when to turn the key on after sitting over night? The easiest way to know if it is a fuel issue is to spray a little starting fluid into the carb and see if it fires up. If it does then trace down the reason for no fuel.

        Comment


        • jdhard0341
          jdhard0341 commented
          Editing a comment
          Thanks I'll give that a try now and report back

      • #8
        I think its a problem either with the fuel pump or FP relay. Cant hear it prime when starting

        Comment


        • #9
          Pull the fuel line off the carb and try to run some in a can or bottle. The only time I hear mine run is when I've had the tank off and forget to turn the gas back on.

          Comment


          • #10
            I just re-read your original post and you said it won't crank over. Is that still the situation?

            Comment

            Latest Posts

            Collapse

            Topics Statistics Last Post
            Started by JeffAzar, 19 hours ago
            12 responses
            52 views
            0 likes
            Last Post highvoltage  
            Started by CarolinaTexan, 3 days ago
            12 responses
            118 views
            1 like
            Last Post highvoltage  
            Started by Ivan Hannah, 1 day ago
            13 responses
            179 views
            0 likes
            Last Post Chromepony  
            Pics by NCB
            Started by NCB, 1 week ago
            7 responses
            201 views
            0 likes
            Last Post Overkill jones  
            Started by boomerA, 2 weeks ago
            6 responses
            151 views
            0 likes
            Last Post Chromepony  
            Started by moespeeds, 4 hours ago
            2 responses
            25 views
            0 likes
            Last Post davej
            by davej
             
            Started by TEXenvy, 9 hours ago
            12 responses
            77 views
            0 likes
            Last Post fastjohnny  
            Started by toneloc402, 04-25-2019, 12:07 PM
            22 responses
            391 views
            0 likes
            Last Post texasscott1  
            Started by midnitmike, 1 day ago
            9 responses
            89 views
            0 likes
            Last Post midnitmike  
            Started by JoeBloShmo, 22 hours ago
            11 responses
            74 views
            0 likes
            Last Post LeLimoMan  
            Started by BubbaKahuna, 1 week ago
            22 responses
            336 views
            2 likes
            Last Post RonZee
            by RonZee
             
            Started by JeffAzar, 23 hours ago
            12 responses
            56 views
            0 likes
            Last Post Chromepony  
            Started by Der Steppenwolf, 08-07-2019, 06:51 AM
            15 responses
            353 views
            0 likes
            Last Post BSeward
            by BSeward
             
            Started by 03Roadstar1600, 5 days ago
            24 responses
            378 views
            0 likes
            Last Post Bikerron  
            LED's by NCB
            Started by NCB, 3 weeks ago
            3 responses
            117 views
            0 likes
            Last Post NCB
            by NCB
             
            Started by Roadman68, 07-19-2019, 03:35 PM
            19 responses
            98 views
            0 likes
            Last Post DikW
            by DikW
             
            Started by Shores, 2 days ago
            10 responses
            154 views
            0 likes
            Last Post Ahodge75  
            Started by jdhard0341, 4 weeks ago
            14 responses
            143 views
            0 likes
            Last Post davej
            by davej
             
            Started by Father Pobasturd, 05-24-2019, 02:51 PM
            757 responses
            8,874 views
            1 like
            Last Post JoeBloShmo  
            Working...
            X