Announcement

Collapse
No announcement yet.

Runs at idle bogs out with any throttle

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Runs at idle bogs out with any throttle

    Good evening everyone I’ve had my bike for 6 years it’s 2005. My bike has always been reliable the first week of December was toys for tots. I started my bike in the morning to it’s carbureted. Started and idled just fine. Got my gear on and with the slightest amount of throttle the bike would shut off. I replaced the fuel pump two years ago. I replaced the plugs and no difference. If anyone has anyone suggestions feel free I would greatly appreciate it.

  • #2
    Kickstand down? If not might be you kickstand switch

    Comment


    • #3
      What brand fuel pump did you install? Anything but OEM is crap! How long was it sitting and not being ridden since it ran well? You may have ethanol fuel all gummed up in the fuel system in carburetor. Keep it simple! What has changed since it last ran well?

      Comment


      • #4
        Sounds like Accelerator pump needs Cleaned , New O-ring , or simply Replaced !

        Comment


        • #5
          It wasn’t oem fuel pump. It’s maybe a 3 weeks when I rode if prior to when it stopped running. I took the carb out and cleaned it really well didn’t notice any debris and I had maybe just fill up the tank a week or two before it’s stopped running. I seems if though it maybe be a fuel delivery problem so I might just need to replace the pump

          Comment


          • #6
            Originally posted by SanctionFew View Post
            It wasn’t oem fuel pump. It’s maybe a 3 weeks when I rode if prior to when it stopped running. I took the carb out and cleaned it really well didn’t notice any debris and I had maybe just fill up the tank a week or two before it’s stopped running. I seems if though it maybe be a fuel delivery problem so I might just need to replace the pump
            OEM for EVERY electrical component on these bikes....just too many problems with aftermarket junk Chinese crap....pump, relays, starters, rectifiers, stators ets

            I have a good used pump (and maybe a brand new never used pump) available if interested
            LET'S RIDE

            Comment


            • brianmac
              brianmac commented
              Editing a comment
              lug im not using any OEM starter bruch plates, strictlky Rick's Motorsports 70-507, the quality is great, and its steel instead of brass, which tends to crack, for me, and even new OEM cracked after 1 yr.

          • #7
            If I were you, I would bypass the fuel pump and see if it'll start on gravity feed. Might save yourself money. If it does run, then you can decide if you want to ditch the pump permanently.

            Comment


            • #8
              If your getting fuel to the bowl, then try this trick. Squirt a little carb cleaner in the main and pilot air feed holes then blow compressed air thru them. This usually cleans out the ports enough to run the bike.
              If it's idle fine but bogs when twisting the throttle, then it's more than likely in the main jet port or the exceleratior pump.
              Click image for larger version  Name:	IMG_1394.jpg Views:	0 Size:	126.3 KB ID:	135011

              Comment


              • DEEPHATE
                DEEPHATE commented
                Editing a comment
                I agree with this one...

            • #9
              Ok I’ll try to get some carb cleaner and see if it helps at all thank you guys for the suggestions I appreciate it.

              Comment


              • #10
                check the diaphragm as well maybe a pinhole/tear ? its easy to check the throttle pump, pull of the filter just work the throttle you should see the fuel squirt out of the brass tube straight into the chamber,

                Comment


                • #11
                  I 2nd the accelerator pump/cam. I had the same issue on my '05. I noticed that the accelerator pump cam wasn't moving when I hit the throttle. Any advance on the throttle and it would starve for fuel. I cleaned it well and problem solved.
                  Manuals, Roadwing, other stuff
                  PGR
                  PGT MT

                  Comment


                  • #12
                    I have also had an issue with a tank of fuel once upon a time. I live .2 mile from the station, I filled up on the way home. When I next ran it, the bike didn't die but it ran like crap until I added some stabilizer to the fuel. Might not be the problem, but doesn't hurt to check.

                    Comment


                    • #13
                      Thanks Duke it was just was a clog I appreciate it

                      Comment


                      • #14
                        bet some of you have shit in your tanks, and or bowls. sloshing around., and or rust

                        Comment

                        Latest Posts

                        Collapse

                        Topics Statistics Last Post
                        Started by dna9656, 4 hours ago
                        1 response
                        18 views
                        0 likes
                        Last Post roadiemort  
                        Started by Kmartcivic, 5 days ago
                        11 responses
                        165 views
                        0 likes
                        Last Post dna9656
                        by dna9656
                         
                        Started by Lug Nut, 1 day ago
                        14 responses
                        134 views
                        1 like
                        Last Post KFallsRider  
                        Started by Bnag0, 04-13-2022, 11:05 PM
                        112 responses
                        1,402 views
                        1 like
                        Last Post Bnag0
                        by Bnag0
                         
                        Started by scotcher65, 2 days ago
                        18 responses
                        174 views
                        0 likes
                        Last Post KFallsRider  
                        Started by EVOLSMITTY, 1 day ago
                        8 responses
                        74 views
                        0 likes
                        Last Post Tcontrol  
                        Started by Lug Nut, 2 days ago
                        18 responses
                        92 views
                        0 likes
                        Last Post Lug Nut
                        by Lug Nut
                         
                        Started by Lifeguard, 1 day ago
                        2 responses
                        40 views
                        0 likes
                        Last Post Lifeguard  
                        Started by KFallsRider, 3 days ago
                        13 responses
                        173 views
                        0 likes
                        Last Post KFallsRider  
                        Started by Lug Nut, 1 day ago
                        4 responses
                        50 views
                        0 likes
                        Last Post Lug Nut
                        by Lug Nut
                         
                        Started by roadiemort, 04-17-2022, 01:19 PM
                        31 responses
                        405 views
                        1 like
                        Last Post roadiemort  
                        Started by Airlordd1, 2 days ago
                        2 responses
                        47 views
                        0 likes
                        Last Post Tcontrol  
                        Started by Sykobox, 5 days ago
                        17 responses
                        166 views
                        0 likes
                        Last Post Lug Nut
                        by Lug Nut
                         
                        Started by Lug Nut, 2 days ago
                        5 responses
                        96 views
                        0 likes
                        Last Post Lug Nut
                        by Lug Nut
                         
                        Started by Sabotage, 1 week ago
                        10 responses
                        152 views
                        0 likes
                        Last Post Sabotage  
                        Started by Mad Maj, 5 days ago
                        29 responses
                        266 views
                        0 likes
                        Last Post Tcontrol  
                        Started by brianmac, 5 days ago
                        2 responses
                        93 views
                        0 likes
                        Last Post J89k
                        by J89k
                         
                        Started by dna9656, 3 days ago
                        2 responses
                        35 views
                        0 likes
                        Last Post dna9656
                        by dna9656
                         
                        Started by dna9656, 4 days ago
                        8 responses
                        83 views
                        0 likes
                        Last Post Ahodge75  
                        Started by KFallsRider, 5 days ago
                        16 responses
                        142 views
                        0 likes
                        Last Post Chromepony  
                        Working...
                        X