Announcement

Collapse
No announcement yet.

Question for those who have built a roadstar bobber

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Question for those who have built a roadstar bobber

    So to start this off, ive been building my road star into a bobber and have been stripping off what i dont need. ie: fuel pump, speedometer, factory ignition switch. So i have rewired in a new ignition switch "3 post" 2 position. New drag specialties speedometer and went pumpless with a aftermarket tank. This is kind of hard to explain but hopefully someone has some answers.

    I've been having some issues with the neutral switch and CEL (check engine light) wiring. To my understanding they need to be connected in line in order for the relay to close/ complete circuit to start the bike. So i basically spliced them back off the same power wire running to the speedometer and bypassed the 2 lights off the speedo. So after doing this when i switch power on to the bike the signal light fuse (10 amp [#55 on wiring diagram]) keeps blowing. Do i need to put a light or resistor in place of the factory dash light? I pulled power from the CEL wiring and just had power to the neutral swtich and it didnt seem to blow but when I put the bike into gear (engine off) it blew the fuse again. Really not sure how to proceed and wondering what others have done when building their bobbers.

    I am fairly new to reading these diagrams but trying my best. Kind of confused on what I should do next.

    I attached the wiring diagrams

  • #2
    It would probably be better for you to just set up a simple wiring harness and do away with the stock harness all together..........it is a bobber afterall....
    not all those who wander are lost......

    Comment


    • Lucky
      Lucky commented
      Editing a comment
      The problem is that you cannot see what is inside the ignition module without destroying it and it has many functions other that ignition. It has about 17 wires going into it.

  • #3
    You only need the red and brown wire to go to the ignition switch.

    ALSO...... The other two ignition wires one light blue with white stripe and the other wire medium blue have to be connected together for the bike to work correctly.
    Otherwise the bike will just quit when you try to let out the clutch.

    Comment


    • Cubo55
      Cubo55 commented
      Editing a comment
      Ok ya i ran into that issue, everything works but no spark. I'll try to wire those two wires together.

  • #4
    Lucky, is that what you have done for your bike?

    Comment


    • Lucky
      Lucky commented
      Editing a comment
      Yes.
      The color wiring diagram in the back of the Clymers workshop manual is your best source.

Latest Posts

Collapse

Topics Statistics Last Post
Started by McVinny614, 1 week ago
8 responses
161 views
0 likes
Last Post Chromepony  
Started by mariner3302, 1 day ago
6 responses
97 views
0 likes
Last Post Duke
by Duke
 
Started by roadiemort, 08-22-2020, 03:09 AM
165 responses
864 views
1 like
Last Post roadiemort  
Started by Lug Nut, 10 hours ago
5 responses
110 views
0 likes
Last Post Lug Nut
by Lug Nut
 
Started by Smokescreens, 03-05-2018, 10:34 AM
273 responses
5,838 views
14 likes
Last Post Shores
by Shores
 
Started by Doc_V, 1 day ago
13 responses
179 views
0 likes
Last Post brianmac  
Started by Smokescreens, 06-17-2020, 09:49 AM
13 responses
232 views
2 likes
Last Post MrG
by MrG
 
Started by MrG, 22 hours ago
1 response
36 views
0 likes
Last Post Shores
by Shores
 
Started by Flyinfish, 6 days ago
23 responses
136 views
0 likes
Last Post 2time
by 2time
 
Started by gonzarelloz, 1 day ago
11 responses
52 views
1 like
Last Post 2time
by 2time
 
Started by Shores, 1 week ago
33 responses
324 views
1 like
Last Post JimH
by JimH
 
Started by JoeX, 5 days ago
18 responses
150 views
2 likes
Last Post JimH
by JimH
 
Started by Galcanised, 1 week ago
17 responses
174 views
5 likes
Last Post EP Roadie  
Started by MrG, 3 weeks ago
12 responses
178 views
0 likes
Last Post LUV4RS
by LUV4RS
 
Started by Lug Nut, 2 days ago
17 responses
256 views
1 like
Last Post Littlebull  
Started by chromax, 6 days ago
11 responses
236 views
2 likes
Last Post Sharpman66  
Started by MikeyC, 2 days ago
8 responses
104 views
0 likes
Last Post Sharpman66  
Started by Lug Nut, 4 days ago
2 responses
138 views
3 likes
Last Post Sharpman66  
Started by MikeyC, 2 days ago
12 responses
125 views
0 likes
Last Post Sharpman66  
Started by Lug Nut, 3 days ago
4 responses
89 views
2 likes
Last Post Sharpman66  
Working...
X