Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gas tank sending unit

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gas tank sending unit

    Where can I buy a new gas tank sending unit
    I'm in Oakville ontario

  • #2
    Somebody help me out here

    Comment


    • #4

      Originally my gauge did not register when filled and the "low" gauge light flashed 8 times.
      I installed a new OEM gas tank sending unit and when the tank is filled
      the gauge only goes too half full.
      I think I read something on the forum a long time ago that there are some issues
      with the OEM sending units, somthing obout aftermarket units are better.
      Is there such an AM unit??
      Also how do you check the gauge unit.
      Please advise.
      Thank you.

      Comment


      • roadiemort
        roadiemort commented
        Editing a comment
        How far did you ride it after the fix?

    • #5
      I road 20 klm and the gauge won't go past 1/2 full.

      Comment


      • #6
        I would check the sending unit with an ohmmeter, per the service manual. Make sure it reads correctly. Also, you might want to try some electrical contact cleaner on the wiring connector - just make sure the cleaner you use is safe for plastics.

        Comment


        • #7
          Rock River Powersports at the bottom of this page. They sponsor this forum.

          “The West is the Best" - Jim Morrison

          Comment


          • #8
            I want to know how you check the "gauge" not the sending unit

            Comment


            • #9
              Your gauge needle might be sticking. Look up posts for sticking speedometer issues.

              Comment


              • #10
                Thank's boomerA but I found out the problem and I'm the problem.
                I put the sending unit in backwards
                I turned it 180 and everything is good.

                Comment


                • #11
                  Yeah, that DOES make a difference!

                  Comment


                  • #12
                    I have another problem. I took off the intake manifold and all the rubber near the intakes
                    that goes too the heads is crispy crunch. Bits and pieces have flaked off. I wondered why the engine didn't run wright sometimes.
                    I'v been removing all the loose hard rubber off the metal that will come off, so what now??
                    Do I dremel down the rubber that's still tight too the metal so it 's nice flush with metal,
                    go ahead and port the manifold and reinstall it or what??
                    I need some input hear guys.
                    Thank you.

                    Comment


                    • #13
                      Crispy cracked manifolds are a part of R* ownership... it's from all the heat in between the cylinders. However, that manifold is *very* thick. often crack that appear really bad don't go all the way through... More common is a leak at the mating surface once you remove the manifold... Best solution is to replace the o-rings with new OEM o-rings... As for porting inside, you can certainly do that to clean it up.. many of us have... In fact, Curt, a long time member, used to sell ported manifolds... But unfortunately he no longer does that. You can buy an aftermarket one, but they're not as good as just doing it yourself.

                      Some have gone with Permatex Blue... but it's messy as hell and not a guarantee.. Definitely don't use it with paper fiber home made gaskets instead of the rubber o-ring... Ask me how I know.

                      Comment


                      • techguy
                        techguy commented
                        Editing a comment
                        I cleaned up the manifold and ported it. I use a slight surface skim of hi temp red Permatex.
                        The engine works like it should.
                        Thanks Doc.

                    • #14
                      Originally posted by techguy View Post
                      Thank's boomerA but I found out the problem and I'm the problem.
                      I put the sending unit in backwards
                      I turned it 180 and everything is good.
                      The other day when you posted that it was only showing 1/2 full, I responded, but forgot to hit the Post Reply button. Glad you figured it out for yourself.



                      Comment


                      • #15
                        Thank you Bikerron.
                        Good looking ride.

                        Comment

                        Latest Posts

                        Collapse

                        Topics Statistics Last Post
                        Started by NCB, 2 days ago
                        19 responses
                        187 views
                        0 likes
                        Last Post NCB
                        by NCB
                         
                        Started by FDRUCaptain, 1 day ago
                        37 responses
                        374 views
                        0 likes
                        Last Post FDRUCaptain  
                        Started by Cowboy, 46 minutes ago
                        0 responses
                        14 views
                        0 likes
                        Last Post Cowboy
                        by Cowboy
                         
                        Started by link55x, 2 hours ago
                        2 responses
                        28 views
                        0 likes
                        Last Post Duke
                        by Duke
                         
                        Started by roadiemort, 03-05-2018, 07:01 PM
                        1,686 responses
                        14,696 views
                        3 likes
                        Last Post Brad_G
                        by Brad_G
                         
                        Started by CBOB, 20 hours ago
                        20 responses
                        77 views
                        0 likes
                        Last Post blueverclear  
                        Started by Dcspurlock, 1 day ago
                        16 responses
                        146 views
                        0 likes
                        Last Post Bikerron  
                        Started by Cmw2212, 1 day ago
                        9 responses
                        106 views
                        0 likes
                        Last Post Ironman
                        by Ironman
                         
                        Started by Txulrich, 04-24-2018, 12:12 PM
                        311 responses
                        2,555 views
                        0 likes
                        Last Post Txulrich  
                        Started by AR. Hillbilly, 1 week ago
                        32 responses
                        313 views
                        0 likes
                        Last Post tlr200
                        by tlr200
                         
                        Started by roadiemort, 19 hours ago
                        4 responses
                        73 views
                        0 likes
                        Last Post YZ18
                        by YZ18
                         
                        Started by Messer2.0, 02-13-2018, 08:58 PM
                        76 responses
                        911 views
                        0 likes
                        Last Post SMOKINJOE  
                        Started by Tykes_Place, 02-13-2018, 11:49 PM
                        64 responses
                        2,211 views
                        3 likes
                        Last Post blueverclear  
                        Started by brianmac, 1 week ago
                        13 responses
                        206 views
                        0 likes
                        Last Post Jclevesque  
                        Started by Tykes_Place, 1 day ago
                        5 responses
                        102 views
                        0 likes
                        Last Post tlr200
                        by tlr200
                         
                        Started by Horsehammerr, 1 day ago
                        5 responses
                        111 views
                        0 likes
                        Last Post davej
                        by davej
                         
                        Started by Sshows, 1 day ago
                        5 responses
                        79 views
                        0 likes
                        Last Post Jike
                        by Jike
                         
                        Started by AR. Hillbilly, 1 day ago
                        14 responses
                        137 views
                        0 likes
                        Last Post Bikerron  
                        Started by RoadstarDevil, 1 week ago
                        9 responses
                        127 views
                        0 likes
                        Last Post Spydr
                        by Spydr
                         
                        Working...
                        X