Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sputtering in 5th gear..??

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • roadiemort
    commented on 's reply
    He was on a week ago, I guess he feels stupid for being in the wrong gear, why else would you abandon your thread.

  • WasHD
    replied
    Any update on your bike? I'm curious to see if you have it figured out yet

    Leave a comment:


  • brianmac
    replied
    If he just bought this bike he needs to go through it air cleaner spark plugs drain the float bowl at the bare minimum on a carburetor could be he has a vacuum leak mud daubers in the air cleaner

    Leave a comment:


  • Kenkaman
    commented on 's reply
    Shores....the gas is good, as I've already put about 2000 miles on it since April and I've used SeaFoam in it several times since them. If I'm not mistaken, I probably have some in the tank now...

  • Horsehammerr
    commented on 's reply
    Basic Pumpless

  • Horsehammerr
    replied
    I can not understand this Lugging Problem. My '01 will "ROLL ON " from 45 mph in 5th gear and not miss a beat. I'm jetted with 170 main , 37.5 pilot , 4th groove w/washer and spacer under the clip. BK breather , PMS about 2.5 out and BUB jug huggers. Getting between 38 -48 MPG.

    Leave a comment:


  • Duke
    replied
    If your doing 60, then twisting the throttle gradually and shudders in a spot of rpm, then I'm thinking that you might want to check your needle setting. It sounds like a lean condition to me. Next time you try it out, try pulling your choke out halfway to see if it changes the conditions. If it helps then you need to richen the mix by raising the needle, or a larger jet.
    Where is your PMS set at?

    Leave a comment:


  • Shores
    replied
    You can cruise at 60 in fifth, but it won’t accelerate very well. Try shifting into fifth at 70. Have you put Seafoam in the fuel lately to clean the fuel system? Dirty air intake filter? Has it set for many months without riding? Old ethanol fuel turned to gel? Rust and debre in the tank?

    Leave a comment:


  • Bikerron
    replied
    Put some new plugs in it.

    Leave a comment:


  • Kenkaman
    commented on 's reply
    Lug Nut...I think the bike is all stock and don't think any mods have been done to it. Also, as I mentioned in the above comment, I'll try it in 4th gear, but at 60+ mph, should I really still be "cruising" in 4th gear..? Just asking because I'm new to Yamaha Motorcycles...Tks!!

  • Kenkaman
    commented on 's reply
    I bought the bike used back in April, so I don't know the history of it. However, everything appears to be stock except for the exhaust pipes. I 'personally' don't know what kind they are, but I've had a few people tell me they're Roadhouse Duallys...Other than that, I think it's all stock.

  • Kenkaman
    commented on 's reply
    I'm pretty sure I have at some point in the past, but I'll try again to see if there's any difference in it and I'll post a result. Thanks!

  • Lug Nut
    replied
    Sounds like you may be in too high a gear...try same thing in 4th. What mods are done to the bike? Pipes, jetted carb, air intake system? Fuel pump still on? Replaced fuel filter lately?

    Leave a comment:


  • Tropicalrs
    replied
    What is your bike’s setup? Stock? Fuel pump?

    Leave a comment:


  • Spydr
    replied
    Have you tried accelerating to 70 in 4th & Then shift?
    Our bikes don't like to be lugged.

    Leave a comment:


  • Kenkaman
    started a topic Sputtering in 5th gear..??

    Sputtering in 5th gear..??

    My bike is a 2005 RS 1700 Silverado with about 17k miles .... Whenever I ride and switch my gears, everything seems to be fine. However, while in 5th gear trying to increase speed, It seems to start sputtering? Normally one I'm doing 60 miles per hour, I slowly throttle to gain more speed, but the bike starts to sputter as if it doesn't want to go faster. It seem difficult getting it to smoothly reach 70+ mph....Any ideas what's causing this? Anything I should do?

Latest Posts

Collapse

Topics Statistics Last Post
Started by 03Roadstar1600, 3 minutes ago
2 responses
4 views
0 likes
Last Post 03Roadstar1600  
Started by 03Roadstar1600, 6 days ago
13 responses
215 views
0 likes
Last Post 03Roadstar1600  
Started by Herrindude, 10 hours ago
8 responses
80 views
0 likes
Last Post ItBeMe
by ItBeMe
 
Started by Lucky, 2 weeks ago
46 responses
437 views
0 likes
Last Post davej
by davej
 
Started by jeckert, 01-13-2019, 08:54 PM
78 responses
2,278 views
0 likes
Last Post highvoltage  
Started by Father Pobasturd, 05-24-2019, 02:51 PM
741 responses
8,678 views
1 like
Last Post MikeyC
by MikeyC
 
Started by Shores, 2 days ago
3 responses
114 views
0 likes
Last Post KCpartsguy  
Started by J89k, 1 day ago
4 responses
83 views
0 likes
Last Post Tykes_Place  
Started by Jclevesque, 08-29-2018, 06:57 AM
22 responses
569 views
0 likes
Last Post MikeyC
by MikeyC
 
Started by Danman1995, 5 days ago
15 responses
185 views
1 like
Last Post MikeyC
by MikeyC
 
Started by Doc_V, 04-10-2019, 10:26 AM
12 responses
248 views
0 likes
Last Post Bikerron  
Started by Blackcloud12, 5 days ago
9 responses
145 views
1 like
Last Post AR. Hillbilly  
Started by Penguin, 3 days ago
3 responses
65 views
0 likes
Last Post Penguin
by Penguin
 
Started by J89k, 5 days ago
26 responses
296 views
0 likes
Last Post brianmac  
Started by Shores, 3 days ago
22 responses
215 views
0 likes
Last Post brianmac  
Started by JD64k, 2 days ago
6 responses
128 views
0 likes
Last Post brianmac  
Started by spideydesigns, 3 days ago
21 responses
198 views
0 likes
Last Post brianmac  
Started by dlist, 2 weeks ago
14 responses
185 views
0 likes
Last Post dlist
by dlist
 
Started by spideydesigns, 3 days ago
17 responses
91 views
0 likes
Last Post Panayiotis Chrysanthou  
Started by rooreeves, 1 week ago
3 responses
140 views
0 likes
Last Post rooreeves  
Working...
X